Sorteer op

SAISON RUM

 

SAISON RUM

Nieuwkomer in de wereld van rum, maar niet in de wereld van gedistilleerde dranken, Tessendier is sinds 1880 gevestigd in Cognac. Het produceert voor verschillende merken, waaronder Cognac Park, en is net begonnen met de assemblage en botteling van rum. Met zijn 15.000 vaten Cognac in zijn 14 kelders en zijn lange familietraditie van veroudering en blending, heeft de distilleerderij ongetwijfeld een grondige kennis van de oefening!

Dus hier is Season Rum, een mix van rum uit Barbados, Jamaica en Trinidad. Deze zogenaamde "Engelse traditie" rum, dat wil zeggen uit voormalige Britse koloniën en dus hetzelfde karakter hebben geërfd, zijn rum van melasse met complementaire profielen. De rum van Barbados is vaak evenwichtig en biedt tonen van gekarameliseerde noten, kokosnoot of sinaasappelschil. Die uit Jamaica zijn meestal extreem exotisch, fruitig en explosief, terwijl de Trinidad Distillers rum geproduceerd door Trinidad Distillers vrij licht zijn, met een zwaarder, metaalachtig of geteerd gewicht. De mix van deze drie bewezen eigenschappen is hier in vaten van Cognac (het zou zonde zijn om de schatten van het huis niet te gebruiken).

We hebben dus drie verschillende ontdekkingen, maar vijf rum vormen deze mix eigenlijk:
- Voor Barbados komen de rum uit de West Indies Rum-distilleerderij (WIRD) en de Foursquare-distilleerderij.
- Jamaicaanse rum is afkomstig uit de distilleerderijen van Long Pond en Hampden
- Voor Trinidad werd slechts één rum gebruikt, deze werd gedistilleerd bij Trinidad Distillers Limited (die met name voor het merk Angostura produceert).

Als de aromatische profielen van deze rum verschillend en complementair zijn, is het omdat hun bereidingsmethoden ook verschillend zijn. De rums van Barbados zijn traditioneel assemblages van rums afkomstig van kolom en rums van ijzeren stills. In Jamaica zijn het lange gistingsrijen die alleen in Pot Stills stills worden gedistilleerd, zoals voor whisky, terwijl Trinidad-rum wordt gedistilleerd in een destillatiekolom op verschillende concentratieniveaus.

Deze rums verouderen eerst in de tropen, op hun eiland van herkomst, voordat ze in Europa aankomen. Dit zijn hun respectieve leeftijden voordat ze het Caribisch gebied verlaten:
- Barbados rum: 3 tot 5 jaar
- Jamaicaanse rum: 0 tot 2 jaar
- Rum in Trinidad: 3 jaar

Ze brengen 9 tot 12 maanden door in Cognac, het voormalige vat van Cognac, om te worden geassembleerd. Tijdens deze periode fuseren ze, harmoniseren ze en wordt de assemblage gestabiliseerd.

Vervolgens worden de rum, ontvangen "rauw vat" (dat wil zeggen in hun natuurlijke mate), geleidelijk verminderd met zuiver water om een ​​mate van geschikte alcohol te bereiken. Deze reductie gebeurt in twee stappen: het wordt eerst gereduceerd tot 44 ° en het samenstel mag stabiliseren. Vervolgens, op de manier van Cognac, is het dan de keuze om te verlagen tot 42 ° of om op 44 ° te vertrekken door de dosering te oefenen, dat wil zeggen door suiker toe te voegen. Om de intensiteit en de sterkte van de assemblage te behouden, is dit de eerste oplossing die is aangenomen. Suiker is weggegooid voor een natuurlijker uiterlijk en is gericht op het karakter van rum.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2019 - 2020 MixxiM | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.